Väderbesked 2 timmar innan hoppet via sms

hoppdagen – hitta hit

Innan ni åker till Gryttjom:

ATT TA MED OCH INTE
Så är det äntligen dags, magpirret ökar. Det är bara några saker till att tänka på innan du åker. Om du har ett presentkort, måste du ta med detta, samt din legitimation. Hundar är välkomna med reservation. Det är en stressande miljö med mycket folk och nervositet, så håll hunden kopplad och är du tveksam lämna den hellre hemma. Toalett, café, wifi, lekplats för barn, basketplan, allt finns på plats om du glömmer något. Alkohol får inte konsumeras på flygfältet.

INFORMATION OM HOPPET
All nödvändig information hittar du i din bokningsbekräftelse som du fick via mail i samband med tidsbokningen. Tiden ni bokat är när ni ska vara på plats, ni behöver inte komma tidigare. Räkna därefter att det tar 2 timmar innan ni är klara.

VÄDERPROGNOS DAGEN INNAN

Det är ingen mening att ringa oss dagen innan hoppet, då vet vi inte mer om vädret än vad prognoserna på internet anger. Först under hoppdagen har vi möjlighet att bedöma hur vädret faktiskt utvecklat sig och fatta beslut om hoppning. Är det heltäckande moln, regn eller blåser mer än 11m/s så hoppar vi inte. Vi ber om överseende med att hoppet kan bli uppskjutet eller inställt på grund av detta, vi gör naturligtvis allt vi kan för att ni ska slippa onödigt resande.

Vädret ok = bekräftelse – nu kör vi

Kontaktpersonen som angivits i bokningen får ett SMS senast två timmar innan bokad ankomsttid med statusbesked. Har ni inte fått detta SMS innan ni behöver åka, ring kundtjänst på 08-410 458 67 för besked. Se till att ni fått bokningen bekräftad innan ni åker till Gryttjom så att ni inte behöver åka i onödan.

Finns fika att köpa på fältet i Gryttjom?

Vi har ett enklare café med självservering på fältet där du kan köpa mackor, sallader och kalla drycker.

Vad för typ av betalning tar ni emot på fältet?

Vi tar emot Visa och MasterCard, både för betalning av tandemhopp och i caféet.

Kan vi betala bokningen på plats i Gryttjom?

Du kan betala tandemhoppet och foto/video i form av fotograf eller handkamera på plats i Gryttjom.

Kan vi ta med oss egen picknick?

Har ni picknick med er finns det flera picknickbord ni kan använda. Det finns gräsytor nära landningsområdet med bra sikt så ni kan se hopparna landa.

Är jag som tandempassagerare försäkrad?

När du genomför ditt tandemhopp hos oss i Stockholms Fallskärmsklubb är du försäkrad genom Svenska Fallskärmsförbundets försäkringsbolag (Säkra). Se http://www.sff.se/index.php/fakta-for-hoppare/forsakring för mer detaljer.

Kan jag som bokar dag och tid för hoppet sätta en annan person som kontaktperson?

Du som bokar kan sätta en annan person som kontaktperson, det är dock mycket viktigt att den personens kontaktuppgifter är korrekta så vi kan skicka ut SMS med information om hoppet blir av eller inte 2 timmar innan bokningstiden. Se också till att den personen är väl införstådd med bokningsproceduren och hur de hittar till Gryttjom.

Kan jag ta med min egen GoPro under tandemhoppet?

Nej, inga typer av kameror eller mobiltelefoner får medtagas. Vill du ha foto/video från hoppet får du boka foto/video. Det är av säkerhetsskäl som vi inte tillåter tandempassagerarna att ta med sig saker i frifall.

Kan min polare som följer med på hoppdagen köpa ett hopp och foto/video på plats?

Säg till direkt när ni kommer fram att ni skulle vilja vara fler, om det finns lediga sloter kan det gå att lösa direkt. Är det fullbokat kan det ibland gå att lösa med ompusslande och lite extra väntetid. Det bästa är såklart att säga till din polare långt innan att det är inget att fundera över, så bokar ni in det redan vid första bokningstillfället! 🙂

Kan jag boka foto/video på plats?

Vi kan inte garantera att vi har tillgång på fotografer om ni köper foto/video på plats men det går ofta att lösa. För att vara säker på att få foto/video, boka in det redan vid bokningstillfället, betalningen kan ni göra på hoppdagen på Gryttjom.

Har ni grupprabatter?

Nej, vi har ingen grupprabatt i nuläget. Är ni stora sällskap eller företag, ring oss för mer information.

Vägbeskrivning till hoppfältet i Gryttjom

GPS-koordinater: N 60 17 18, E 017 25 30

MED BIL SÖDERIFRÅN:
Åk E4:an norrut, förbi Uppsala. Ta avfarten mot Månkarbo (exit 192). Åk norrut genom Månkarbo, förbi Strutsfarmen, några kilometer till Gryttjom. Från Gryttjomkorsningen är det skyltat till ”Stockholms Fallskärmsklubb”. Räkna med 1,5 timmes restid från Stockholm, från när ni lämnat Norrtull. 40 minuter från Uppsala.

MED BIL NORRIFRÅN:
Åk E4:an söderut. Ta avfarten mot Tierp (exit 193), ta höger väg 292 mot Söderfors, efter några kilometer sväng vänster på gamla E4:an mot Uppsala. Några kilometer söder om Tierps Kyrkby kommer du till Gryttjomkorsningen där det är skyltat mot ”Stockholms Fallskärmsklubb”.

MED BUSS:
Buss 821 trafikerar sträckan Uppsala-Tierp respektive Tierp-Uppsala. Be busschauffören släppa av dig vid avfarten mot Skogbo i Gryttjom, hållplatsen heter Gryttjom södra. Ring kundservice på telefonnummer 08-410 458 67 så kommer vi och hämtar dig med bil.

Åker du kommunalt kan du planera resan med Resrobot.se eller med sl.se och ul.se.

MED FLYG
Se sidan Gryttjom Airport för mer information.