Så här förnyar du licensen i stockholms fallskärmsklubb

Förnyelse 2019

Alla (elever, rookies, instruktörer, skygods mfl) som vill hoppa fallskärm 2019 måste förnya sin licens.

Här följer information om hur du gör detta.

1. Betala årsavgiften
Årsavgiften 2019 kostar 3500 SEK (inkluderar medlemskap i klubben, förbundet samt försäkring mm) via insidan.skydive.se/Payment. Pengarna kommer nu hamna på ditt hoppkonto (HK) och sedan dras därifrån. Detta innebär att du som redan har summan på ditt HK är redo för steg 2. (Om du ska förnya din tandemlicens är totala kostnaden 5800 SEK)

2. Förnya din licens på skynet2.sff.se
Du loggar in med ditt licensnummer och lösenord.
Har du glömt din inloggning så gör du följande: Skriv licensnumret som användarnamn, ange ”glömt” som lösenord. Då skickas ett nytt lösenord till den e-post adress som finns registrerad hos förbundet (kolla även din skräppost). Vet du inte vilket licensnummer du har eller om du inte får något svar så begär du hjälp från förbundet. Skicka ett mail till info@sff.se och uppge personnummer, namn, klubb och rätt e-postadress.

3. När du är inloggad
Kontrollera dina adressuppgifter – Ansök om rätt licensgrad och fyll i ev. instruktörsgrader. – Kontrollera att ansökan sker i rätt klubb – Dubbelkolla allt en gång till – Ansök!
OBS! Vill du inte längre vara HL/HM/KL se då till att ta bort den instruktörsgraden!

4. Vänta
Räkna med att det tar ca 2 veckor innan plastbrickan dyker upp. Både CI och RI ska godkänna din förnyelse. Observera att all förnyelse måste gå via Skynet. CI kan alltså inte förnya åt dig eller fixa ny inloggning. All support om Skynet fås via: info@sff.se

Om du är osäker på status på din ansökan, skicka email till både kassör (kassor@skydive.se) och CI (ci@skydive.se). Oftast saknas det pengar på hoppkonto eller så är betalningen inte avprickad av kassören vilket gör att CI inte ser att det är klart att skicka licensen vidare.

5. Säkerhetsamtal och reservdragsträning/hänga i sele. 
Alla elever och A-certare måste genomgå ett säkerhetssamtal och reservdragsträning/hänga i sele. Det senare ska göras i inför ditt första hopp för året. Säkerhetssamtal och prov bokas via www.skydive.se/aff . Om du har frågor maila till AFF@skydive.se

 Hoppning efter uppehåll

För elev och A-certare anses det vara ett uppehåll efter 2 månader.
För B, C & D-certare anses det vara ett uppehåll efter 6 månader.
Klicka på bilden för att läsa vad som krävs efter uppehåll.

sbf-hoppning-efter-uppehall

Utdrag ur SBF:en